Opex Engineer CSP

Pfizer Inc.

Puurs, Belgium

Job posting number: #7151298 (Ref:pf-4885171)

Posted: May 30, 2023

Application Deadline: Open Until Filled

Job Description

Jobinhoud:

Als Opex Engineer CSP (Center of Secondary Packaging) help je mee aan het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van het operational excellence programma binnen CSP, onze verpakkings- en magazijnafdeling. Een belangrijk onderdeel is het uitrollen en onderhouden van IMEx (Intergrated Manufacturing Excellence), Pfizer’s geïntegreerd productiesysteem dat onze organisatie efficiënter en effectiever maakt met behulp van lean elementen zoals Visual Management, Continuous Improvement, Standard Work, Structured Gemba en TPM). Je analyseert werk- en bedrijfsprocessen en identificeert verbeterpunten. Je past je kennis van Lean en Six Sigma methodologieën (oa. SMED en procesmapping) toe om IMEx elementen in CSP naar een hoger niveau te tillen, processen te stroomlijnen en verspilling te verminderen. Hierbij draag je natuurlijk operational excellence en continu verbeteren hoog in het vaandel en draag je je enthousiasme en expertise uit binnen de afdeling.

Je maakt deel uit van het CSP Opex team dat instaat voor de  ondersteuning van de verpakkingsorganisatie op het vlak van training, teamwerking, problem solving, lean tools, etc. Je werkt samen met en voor de hele CSP organisatie. Je komt in contact met operatoren, ingenieurs, managers…

Dit zijn jouw bevoegdheden:

 • Je beheert en ondersteunt IMEx (1x uitschrijven)en lean elementen binnen CSP
 • Je neemt de rol op van element owner van één van de Imex elementen
 • Je verzorgt trainingen in verband met Imex en lean elementen
 • Je bouwt het kennismanagement rond imex en lean verder uit
 • Je faciliteert Imex audits (health en maturity checks)
 • Je evalueert de bestaande werkprocessen en verbetert waar nodig
 • Je voert zelf verbeterprojecten uit of coördineert ze

Als ideale kandidaat heb je:

 • Minstens een bachelor in een wetenschappelijke richting of gelijkwaardig door ervaring.
 • Bij voorkeur 3 jaar ervaring in Lean Six Sigma en procesverbetering in een productieomgeving en ben je gemotiveerd om je Lean competentie verder te ontwikkelen. Een Green of Black Belt is een pluspunt.
 • Zeer goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.  Je stelt de juiste vragen om behoeften en uitdagingen van teamleden te begrijpen. Je bent in staat om je analyses op een duidelijke manier over te brengen en projectvoortgang te rapporteren. Je stelt trainingen en kennisdocumenten op en kan ze effectief overbrengen. Je bent in staat om je communicatie aan te passen aan verschillende niveaus binnen de organisatie.
 • Ervaring in projectmanagement en ben je in staat om zelfstandig projecten te leiden
 • Bij voorkeur enige ervaring met Change management. Je begrijpt de complexiteit van een veranderende bedrijfsomgeving en kan via effectieve communicatie en door de juiste mensen op de juiste moment te betrekken collega’s enthousiasmeren voor verandering en weerstand minimaliseren.
 • Uitstekende probleemoplossende vaardigheden. Je bent innovatief en pragmatisch en bent zo in staat om effectieve oplossingen te vinden voor problemen en uitdagingen
 • Uitstekende vaardigheden met Microsoft Office applicaties. Ervaring met draaitabellen in Excel, Power Automate en Minitab zijn een pluspunt. Je bent in elk geval enthousiast om continu bij te leren.
 • Een gezonde ontevredenheid/ongenoegen met het status quo. Je bent steeds op zoek naar mogelijke verbeteringen. Continu verbeteren zit in je natuur.
 • Perfecte beheersing van Nederlands en Engels.

Aanbod:

 • Contract van onbepaalde duur met tal van extralegale voordelen
 • Een cultuur van ondernemerschap en innovatie
 • Grootste productie-en verpakkingssite van Europe binnen het Pfizer netwerk
 • Hoog investeringsritme
 • Hoogtechnologische omgeving

  
Work Location Assignment: Flexible

De Pfizer site in Puurs is één van de grootste productie- en verpakkingssites van Pfizer wereldwijd, gespecialiseerd in aseptische productie en verpakking. Jaarlijks worden in Puurs meer dan 400 miljoen doses injecteerbare vaccins en medicijnen geproduceerd. Deze zijn ter plaatse verpakt in ampullen, flacons, plastic flessen, spuiten en patronen voor pennen. 

 

De medicijnen die in Puurs worden gemaakt, zijn bestemd voor patiënten in meer dan 170 landen wereldwijd. 30% van de productie uit Puurs is bestemd voor ontwikkelingslanden, in samenwerking met UNICEF, WHO, GAVI en ngo's. 

Met het gebruik van twee windturbines, zonnepanelen en een warmtekrachtcentrale richten we ons op hernieuwbare energie. 

EngineeringPfizer is committed to equal opportunity in the terms and conditions of employment for all employees and job applicants without regard to race, color, religion, sex, sexual orientation, age, gender identity or gender expression, national origin, disability or veteran status. Pfizer also complies with all applicable national, state and local laws governing nondiscrimination in employment as well as work authorization and employment eligibility verification requirements of the Immigration and Nationality Act and IRCA. Pfizer is an E-Verify employer.


Apply Now

Please mention to the employer that you saw this ad on Sciencejobs.org

More Info

Job posting number:#7151298 (Ref:pf-4885171)
Application Deadline:Open Until Filled
Employer Location:Pfizer Inc.
New York,New York
United States
More jobs from this employer